Haaksteken voorbeelden

Wie zin heeft om op een creatieve manier aan het werk te gaan en zin heeft om te gaan handwerken kan er aan denken om met haken te beginnen. Denk nou niet meteen aan de oubollige tafelkleedjes of onderzetters van je oma, er is veel meer te maken dan dat soort dingen. Wat te denken van leuke kussens, applicaties om tassen en kleding op te vrolijken of een telefoonhoesje?

Of ga zelfs nog een stapje verder en maak stoere pet, een warme sjaal of zelfs een lampenkap!

Haaksteken voorbeeldenHaken is voor elk wat wils, maar voor je begint moet je natuurlijk wel weten wat er op haakgebied mogelijk is. Welke haaksteken zijn er om maar iets te noemen.

Om je een beetje op weg te helpen krijg je in dit stukje een aantal haaksteken voorbeelden. Met een aantal kan een beginner zo aan de gang, anderen vereisen wel iets meer ervaring en oefening.

De basis

Haaksteken voorbeelden zijn onder andere: lossen, vasten, halve vasten, stokjes en halve stokjes.

Iets moeilijker

Nu volgen een paar namen van haaksteken die wat ingewikkelder zijn: noppen (ook wel moesjes genoemd), picotsteek, notensteek, ananassteek, driehoeksteek en bundelsteek. Op de website van Iris kan je hier heel wat meer over bijleren zodat je voor je het weet een echte haak-experte zal zijn!